خاندوزی: دولت پشت کسب و کار‌های اینترنتی را خالی نمی‌کند/ وضعیت تورمی از نظر دولت مقبول نیست
کد خبر: 18122

خاندوزی: دولت پشت کسب و کار‌های اینترنتی را خالی نمی‌کند/ وضعیت تورمی از نظر دولت مقبول نیست

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: در اواخر شهریور به دلیل فضای ایجاد شده آشوبگران، درآمد در حوزه کسب و کار‌های فضای مجازی به شکل منفی تحت تاثیر قرار گرفت که دولت پشت کسب و کار‌های اینترنتی را خالی نمی‌کند و وظیفه خود را حمایت از این افراد می‌داند.

 

به گزارش خودکارنیوز، خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت سیزدهم امروز (سه‌شنبه سوم مهر) در نشست خبری خود در مورد ثمرات سیاست‌های اقتصادی دولت گفت: تلاش شد علاوه بر شایسته‌های اقتصاد دولتی از تصمیم‌های اقتصادی شتاب زده پرهیز کند و تا حد ممکن به ریل اقتصادی اعلام شده پایبند باشیم تا بی‌اعتمادی نسبت به سیاست‌های اقتصادی دولت را برگردانیم.

 

وی افزود: ادعا نمی‌کنم همه اقدامات بدون هیچ ایرادی شکل گرفته، ولی همه دستگاه‌ها پایبند بوده‌اند مگر در شرایطی مثل جنگ اوکراین که گریزی نباشد.

 

سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: در موضوع رشد اقتصادی و تولید در مقایسه با تابستان ۱۴۰۰ شاهد افزایش تولید هستیم که نشان می‌دهد علی‌رغم همه تنگنا‌ها مسیر و ریل‌گذاری امیدوارکننده است. تورم تولیدکننده که بیش از ۸۰ درصد در شهریور سال گذشته بوده، به ۴۰ درصد رسیده که هنوز هم مطلوب نیست.

 

خاندوزی ادامه داد: نرخ بیکاری در تابستان امسال به ۸٫۱ درصد رسیده است. تعداد افراد دارای شغل نیز، ۳۷۳ هزار نفر افزایش پیدا کرده است. بیکاران دانشگاهی به ۹۵۵ هزار نفر کاهش پیدا کرده‌اند و این درحالی که به دلیل خشکسالی در بخش کشاورزی کاهش شاغلین داشتیم، ولی در مقابل در بخش صنعت شاهد افزایش اشتغال بودیم.

 

خاندوزی با بیان اینکه دولت پشتیبان کسب و کار‌های دیجیتالی است، گفت: به دلیل آشوب در کشور لطمه جدی به اشتغال‌های کسب و کار‌های مجازی داشتیم که در کمیته اقتصاد دیجیتال دولت جلساتی برگزار شده است. در اواخر شهریور به دلیل فضای ایجاد شده آشوبگران، درآمد در حوزه کسب و کار‌های فضای مجازی به شکل منفی تحت تاثیر قرار گرفت که دولت پشت کسب و کار‌های اینترنتی را خالی نمی‌کند و وظیفه خود را حمایت از این افراد می‌داند.

 

وی افزود: وضعیت تورمی همچنان از نظر دولت مقبول نیست و در جلسه هماهنگی اقتصادی که این آمار را به اطلاع رئیس جمهور رساندیم، رئیس جمهور تاکید کردند که تا پایان سال اولویت اقتصاد کلان دولت مساله ثبات اقتصاد کلان و مهار تورم باید باقی بماند و هر دستگاهی هم که برنامه رشد غیرتورمی تخلف می‌کند به شکل جدی از طریق جلساتی که معاون اول یا معاونت اقتصادی دولت باید پاسخگو باشند که چرا در این زمینه تخلف داشته‌اند.

 

وی در مورد اثرات حذف ارز ترجیحی افزود: افزایش تولید داخل و افزایش خرید تضمینی گندم موجب شد تولید گندم سه میلیون تن افزایش پیدا کند و ۲.۷ میلیون تن کاهش واردات گندم را داشتیم. در ماه‌های اخیر ضریب خودکفایی تولید غلات در کشور افزایش پیدا کرده است و واردات کالا‌های اساسی 30 درصد کاهش یافته است.

 

خاندوزی بیان کرد: سیاست همسایگی و عضویت در پیمان‌های منطقه‌ای موجب شده است که 13 درصد افزایش صادرات در ۶ ماهه نخست امسال نسبت به دوره گذشته رخ دهد. تلاش دولت این بوده است تا از طریق مهار تورم‌ها، خلق تورم به نقطه مطلوبی برسد. نقدینگی پایان شهریور به ۵/۳ درصد کاهش پیدا کرده است، که همین مقدار نقدینگی هم نسبت به مرداد کاهش داشته است.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: در مهرماه 3 درصد افزایش تورم داشتیم که همچنان وضعیت تورمی از نظر دولت مطلوب نیست. رئیس‌جمهور تاکید کرد تا پایان سال موضوع اصلی دولت مهار تورم خواهد بود.

 

خاندوزی تصریح کرد: در تولید برق ۶ هزار مگاوات افزایش تولید برق را داشتیم، که یعنی 3 برابر سال‌پایانی دولت قبل. احیا کردن ۲۵۰۰ واحد صنعتی نیز از ثمرات سیاست‌های اقتصادی دولت است. سودآوری شبکه بانکی باید در دستور کار باشد و زیان‌های انباشته بانک‌ها کاهش پیدا کرده است. همچنین ۵۵ درصد رشد تسهیلات ازدواج داشته ایم.

 

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: افزایش صادرات گاز، و همه این‌ها در شرایطی اتفاق افتاد که سهم دولت از درآمد‌های نفت نسبت به سال‌های گذشته کمتر بوده است. ۱۱۳ هزار مجوز کسب و کار صادر شده است و برای اولین‌بار درآمد مالیاتی سهم‌اش از کل هزینه‌های دولت را تامین کرده است.

 

وی در مورد عدالت منطقه‌ای گفت: برای اولین‌بار تمام درآمد‌هایی که متعلق به سایر استان‌ها بود، به همانجا برگشت داده شده اند.

دیدگاه تان را بنویسید