بهانه‌‌تراشی اتحادیه اروپا برای بررسی تحریم‌های بیشتر علیه ایران
کد خبر: 18041

بهانه‌‌تراشی اتحادیه اروپا برای بررسی تحریم‌های بیشتر علیه ایران

کاترین کولونا وزیر امورخارجه فرانسه گفت که اتحادیه اروپا بررسی تحریم‌های بیشتر علیه ایران را به اتهام دادن هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه آغاز کرده است.

 

به گزارش خودکارنیوز، کولونا جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه، در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه اروپا در بحبوحه گزارش‌های ادعایی مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در نظر دارد تحریم‌های بیشتری را علیه ایران بررسی ‌کند یا خیر، گفت: روز دوشنبه، ما تصمیم گرفتیم که در مورد پاسخ‌هایی که در صورت لزوم باید داده شود، کار کنیم.

 

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز روز جمعه در تداوم کارزار رسانه‌ای ضد ایرانی غرب مدعی حضور نیروهای ایران در کریمه برای آموزش به نیروهای روسی و نیز دریافت بیشتر پهپادها از سوی روسیه شد.

 

آمریکا در حالیکه از آغاز جنگ اوکراین تاکنون، حدود ۱۸ میلیارد دلار تجهیزات نظامی به اوکراین ارسال کرده است، مدت‌ها است ایران را به ارسال پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین متهم می‌کند که این موضوع از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران به شدت رد شده است.

 

رسانه‌ها و مقامات غربی در روزهای اخیر به فضاسازی درباره ادعای ارسال موشک و پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین شدت بخشیده‌اند.

 

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعا کرد برخی از قطعنامه‌های شورای امنیت مانند ۲۲۳۱ به ما اختیار می‌دهد که صنایع دفاعی ایران را تحریم کنیم.

 

ادعاهای پهپادی علیه ایران در حالی است که است که امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از وی خواست از سوء استفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص جنگ اوکراین و ادعاهای بی اساس در مورد ایران جلوگیری کند.

 

ایروانی تاکید کرد، محدودیت‌های ذکر شده در پاراگراف ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در اکتبر ۲۰۲۰ پایان یافته و از آن زمان هیچکدام از اقدامات ایران در جهت تامین، فروش یا انتقال سلاح یا مواد مرتبط به آن به دیگر کشورها تحت قطعنامه ۲۲۳۱ نبوده است.

 

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل همچنین ادعای اوکراین در مورد پاراگراف ۴ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ را نیز یک تفسیر نادرست و خودسرانه از قطعنامه و روح این پاراگراف دانست.

 

وی تاکید کرد: پاراگراف ۴ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ بطور روشن به محدودیت‌های اقلام، مواد تجهیزات، کالا و تکنولوژی در ارتباط با توسعه سیستم موشک‌های دارای سلاح هسته‌ای اشاره می‌کند.

 

ایروانی در نامه‌ای، پیشنهاد اوکراین مبنی بر دیدار کارشناسان سازمان ملل از این کشور برای بازرسی از قطعات پهپادهای سقوط کرده و مرتبط ساختن آن با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد توافق هسته‌ای ایران را فاقد هرگونه پایه حقوقی در چارچوب قطعنامه مذکور دانست.

دیدگاه تان را بنویسید