واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران به چین
کد خبر: 21142

واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران به چین

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر در راستای سیاست ایران هراسی واشنگتن و نگرانی ایالات متحده از تحکیم روابط تهران با دیگر کشورها مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران چالش هایی برای نظام بین الملل ایجاد می‌کند که واشنگتن را نگران می‌سازد.

به گزارش خودکارنیوز، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی در واکنش به آغاز دیدار رسمی آیت الله رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران از چین به رغم آنکه گفت درباره اهداف این سفر صحبتی نمی کند و آن را به طرفین واگذار کرد اما با تکرار ادعاهای واشنگتن افزود: چندی پیش آمریکا تلاشی هماهنگ برای تعامل با چین در مورد برنامه هسته ای ایران انجام داد، زیرا ما آن را چالشی برای هر دو کشور می دانیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: روابط دوجانبه ما با چین پیچیده است. این پیچیده ترین و احتمالاً مهمترین رابطه دوجانبه ما با هر کشوری است. این رابطه جنبه های مختلفی دارد که در درجه اول رقابتی است. جنبه هایی وجود دارد که بالقوه متعارض هستند، به همین دلیل است که ما بر حفظ خطوط ارتباطی با چین باز تمرکز کردیم.

ند پرایس ادعا کرد، اما موضوعاتی وجود دارند که ظرفیت همکاری میان آمریکا و چین داشته و دو کشور در این زمینه منافع مشترک دارند. در مورد ایران، همکاری با چین در چارچوب ۱+۵ دقیقاً به این دلیل بود که برنامه هسته ای ایران چالشی برای آمریکا و چین است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد، ایران برای سیستم بین المللی چالش‌های دیگری نیز ایجاد می کند که بر چین نیز تاثیر می گذارند. این چالش‌های ایران، آمریکا را نیز شدت نگران می‌کند.

این مقام دولت بایدن در راستای سیاست های ایران هراسی و چین هراسی خود مدعی شد: هر کشوری باید ماهیت رابطه خود با چین را تعیین کند. اما وقتی صحبت از ایران به میان می‌آید، ما معتقدیم مهم است که سایر جهان اعلام کند که پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، تلاش‌های این کشور برای صدور تروریسم و تاثیر گذاری بد در سراسر منطقه وفراتر از آن، مورد قبول نیست و جهان از آن حمایت نمی کند.

 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره سفر هیات آمریکایی به ریاست رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به ریاض برای شرکت در نشست‌های کارگروه شورای همکاری خلیج فارس از ۱۳ تا ۱۶ فوریه (۲۴ بهمن تا ۲۷ بهمن ماه) نیز گفت: این هیات که راب مالی ریاست آن را برعهده دارد با نمایندگان دولت‌های عضو شورای همکاری خلیج  فارس و دبیرکل این شورا برای بحث درباره اولویت‌های مشترک ما دیدار خواهند کرد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا درباره محورهای این نشست گفت: سه کارگروه وجود دارد که یکی از آنها بر دفاع یکپارچه هوایی و موشکی و امنیت دریایی تمرکز دارد.

وی مدعی شد: کارگروهی نیز بر ایران و چالش‌هایی که این کشور ایجاد می‌کند متمرکز است و کارگروه سومی نیز وجود دارد که بر مبارزه با تروریسم متمرکز است . بنابراین هیأت آمریکایی در تمامی این کارگروهها مشارکت خواهد داشت.

وی درباره نشست ضدایرانی در دانشگاه جورج تاون واشنگتن نیز با حمایت از آن مدعی شد: هیچ کس از جمله دولت ایالات متحده نمی‌تواند ادعا کند که از طرف مردم داخل ایران صحبت می‌کند. فقط ایرانی ها  می‌توانند این کار را انجام دهند. البته وظیفه ما این است که به آنها گوش دهیم و به هر طریقی که می‌توانیم از آنها حمایت کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن مدعی شد: ما همچنین از نزدیک به سخنان رهبران جامعه دیاسپورا (دور از وطن) گوش می‌دهیم. ما می‌خواهیم نظرات و دیدگاههای آنها را بشنویم زیرا می‌دانیم که اقوام نزدیک بسیاری از آنها در ایران به سرمی ‌برند.

وی درباره ادعای روزنامه انگلیسی گاردین مبنی بر ارسال محموله جدید پهپادهای ایرانی با قایق و هواپیمای دولتی به روسیه نیز با بیان اینکه در جایگاهی نیست که آن گزارش  را تأیید کند، ادعاهای واشنگتن را تکرار و مدعی شد: از اواسط سال گذشته درباره روابط رو به گسترش نظامی و امنیتی میان ایران و روسیه هشدار داده بودیم که تنها یکطرفه نیست که‌ ایران فناوری پهپادی به روسیه ارائه کند بلکه یک دو طرفه است و روسیه نیز کالاهایی را که ایران به آن نیاز دارد و می‌خواهد برای سرویس‌های نظامی و امنیتی خود داشته باشد، فراهم می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای ضد ایرانی افزود: در حال انجام اقدامات لازم برای مقابله با این رابطه و مقابله با انتقال فناوری هستیم و از اختیارات خود برای تأثیرگذاری خوب استفاده و این ارتباط را آشکار کرده‌ایم.

دیدگاه تان را بنویسید