تداوم مداخله‌جویی آمریکا و واکنش به موضوع مسمومیت دانش‌آموزان دختر ایرانی
کد خبر: 21643

تداوم مداخله‌جویی آمریکا و واکنش به موضوع مسمومیت دانش‌آموزان دختر ایرانی

مقامات آمریکایی در تداوم مداخله جویی در امور داخلی ایران، این بار موضوع مسمومیت دانش‌آموزان دختر را مستمسکی برای دور جدید دخالت در امور ایران به بهانه حمایت از دختران ایرانی یافته‌اند و با ابراز نگرانی، خواستار تحقیقات در این زمینه شده‌اند.

به گزارش خودکارنیوز،خانم آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی مدعی شد: گزارش‌های مربوط به مسمومیت گسترده دختران مدرسه‌ای در ایران و احتمال ارتباط آنها با شرکت در تظاهرات بسیار نگران‌کننده است.

 

این مقام کاخ سفید افزود: باید یک تحقیق معتبر، مستقل و پاسخگویی در این زمینه وجود داشته باشد. همه دختران سزاوار آموزش امن هستند.

 

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی امنیت ملی کاخ سفید نیز روز پنجشنبه گفت که خبر مسمومیت دختران دانش‌آموز در ایران "عمیقا نگران کننده" است و ما گزارش هایی را می بینیم مبنی بر اینکه حکومت ایران در حال بررسی بوده و این مسیر عمل درست است.

 

این مقام کاخ سفید گفت که ما می خواهیم این تحقیقات جامع، دقیق و شفاف باشد. دخترانی که به مدرسه می روند فقط باید نگران یادگیری باشند. آنها نباید نگران امنیت فیزیکی خود باشند و خانواده‌های این دختران و جهان باید بدانند که چه اتفاقی افتاده است.

 

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز این گزارش ها را "بسیار نگران کننده " خوانده و گفته است: این عملی زشت است و ما از مقامات ایران انتظار داریم تحقیقات دقیقی در مورد این گزارش‌های مسمومیت‌ انجام دهند و هر چه در توان دارند برای توقف آنها به کار گیرند و مسببان را تحویل قانون دهند.

 

این مقام آمریکایی افزوده است: خواستار آن هستیم گزارش‌هایی از این دست درباره مسموم کردن، به پایان برسد. این گزارش‌ها بسیار نگران‌کننده و ناراحت‌کننده بوده و مسئولیت اصلی مواجهه با آنها بر عهده ایران است.

 

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز در این باره گفته است: یونیسف اخبار مربوط به موارد مسمومیت دانش آموزان در مدارس را دنبال می‌کند. مدرسه، پناهگاهی امن برای یادگیری کودکان و نوجوانان در محیطی ایمن و حمایتگر است.

 

یونیسف که این واکنش خود را به زبان های فارسی و انگلیسی در حساب کاربری اش در توییتر منتشر کرده است، افزود: این گونه حوادث می‌تواند تاثیر منفی بر نرخ بالای آموزش کودکان، به ویژه دختران، که در دهه‌های اخیر به دست آمده است، بگذارد. یونیسف آماده ارائه هرگونه حمایت مورد نیاز است.

 

به گزارش ایرنا، نخستین‌بار ۹ آذرماه، در هنرستان دخترانه نور محله یزدانشهر قم، مسمومیت ۱۸ دختر دانش‌آموز گزارش شد که علائمی همچون نفس‌تنگی و بی‌حسی در عضلات دست و پا را احساس کرده بودند. ۲۲ آذر، باز هم در همین مدرسه، اما این بار ۵۱ دانش‌آموز دختر راهی بیمارستان شدند. در ادامه ۱۹ آذر در وردنجان چهارمحال، ۲۶ دی دبیرستان دخترانه فرزانگان اردبیل، ۲ بهمن روستای شفیع قوچان و ۸ بهمن دبیرستان دخترانه فاطمیه قم شاهد این رخداد بوده است.

بررسی مجموعه اخبار، از رخدادهای مشابه در ۱۹ آذر، ۲۶ دی، ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۶، ۱۷، ۲۳، ۲۵، ۲۶ و ۳۰ بهمن و نیز ۲، ۳، ۶، ۷ و ۸ اسفند در بیش از ۳۰ مدرسه در شهرهای قم، اردبیل، بروجرد، کرمانشاه، پردیس، تهران و.. حکایت دارد که در مجموع بیش از ۷۰۰ تن در آنها دچار مسمومیت شده‌اند.

طبق گفته سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس، تا ۹ اسفند مسمومیت خفیف ۷۹۹ دانش‌آموز در قم و نزدیک به ۴۰۰ نفر از دانش‌آموزان در بروجرد گزارش شده که در مجموع به ۱۲۰۰ تن می‌رسد.

 

هفتم اسفندماه، فوت «فاطمه رضایی» دانش‌آموز ۱۱ ساله قمی، موضوع را حادتر کرد. بسیاری تصور کردند این دختر نیز بر اثر مسمومیت‌های سریالی جان باخته است.

دیدگاه تان را بنویسید