110 پیکر شهید گمنام روی دستان مردم تهران تشییع شدند
کد خبر: 29187

۱۱۰ پیکر شهید گمنام روی دستان مردم تهران تشییع شدند

مراسم تشییع پیکر 110 شهید گمنام در حالی در تهران برگزار شد که مردم با در دست داشتن پرچم ایران اسلامی، عشق به وطن و جانفشانی در راه انقلاب را بار دیگر نشان دادند.

به گزارش خودکارنیوز، یکی از افرادی که پرچم فلسطین را در تشییع ۱۱۰ شهید گمنام بر دوش خود گرفته، می‌گوید: «این شهدای گمنام برای دفاع از میهن و مبارزه با ظلم رفتند. ما وظیفه داریم هر جا صدای مظلومی را می‌شنویم از آنها حمایت کنیم. حالا هم کسی مظلوم‌تر از مردم فلسطین نیست‌.»

 

تشییع پیکر ۱۱۰ شهید گمنام در تهران

مراسم تشییع ۱۱۰ شهید گمنام با حضور پرشور مردم، در تهران با عنوان «وداع با لاله‌ها» و همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با حضور جمعی از جوانان و اقشار مختلف مردم در حالی برگزار شد که مردم تهران در کنار حسرت برای جایگاه این شهدا، برای مظلومیت مردم غزه هم به پا خاستند و فریاد ضداستکباری سر دادند.

در مراسم تشییع شهدای گمنام، پیکر ۱۱۰ شهید در تهران و پیکر ۱۷۰ شهید دیگر هم در ۳۰ استان مختلف کشور امروز ۲۶ آذر تشییع می‌شود.

 

تشییع شهدای گمنام در تهران

این مراسم در استان تهران از مقابل درب اصلی دانشگاه تهران واقع در خیابان انقلاب آغاز شده و تشییع کنندگان پیکر شهدای گمنام را تا معراج شهدای این استان همراهی کردند. در تشییع پیکر شهدای گمنام، رئیس جمهور کشورمان هم حضور یافت و با مردم تهران همراه شد.

برگزاری این مراسم مانع از حضور و فعالیت هیأت‌ها و دسته‌های عزاداری شهادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها نشده و آن‌ها طبق روال گذشته به کار خود ادامه می‌دهند. همچنین در پی تمهیدات ترافیکی که اندیشیده شده، وسایل نقلیه مزاحمتی برای شرکت کنندگان در این مراسم ایجاد نمی‌کنند.

در تشییع شهدای گمنام دوران دفاع مقدس، در کنار پرچم‌های عزای فاطمیه، پرچم‌ حزب‌الله و فلسطین بر دستان مردم به نشانه حمایت از مردم غزه دیده می‌شود. برخی هم به عشق وطن پرچم ایران اسلامی را در دست دارند و می‌گویند که «برای میهن اسلامی تا پای جان می‌ایستیم.»

 

بیشتر جمعیت حاضر در مراسم تشییع شهدای گمنام جوانان و نوجوانان هستند. برخی هم به صورت خانوادگی با فرزندان کوچک به این مراسم آمده‌اند.

محمدحسین حسین‌نژاد ۱۲ ساله از حاضران این مراسم به خبرنگار فارس می‌گوید: «آمدم تا از شهدا درس زندگی بیاموزم.» همچنین یکی دیگر از نوجوانان محمدعلی کرامت ۱۰ ساله می‌گوید که با اینکه مجبور نبودم به این مراسم بیایم و می‌توانستم روز تعطیل در خانه بخوابم، «به استقبال شهدای گمنام آمدم، چون آن‌ها جانشان را برای کشورمان دادند.»

 

جمعی از دختران انقلاب به جای روسری چفیه بر سر خود بسته‌اند تا همبستگی خود با شهدا را به نمایش بگذارند. یکی از جوانان حاضر در مراسم می‌گوید که این شهدا نسبت به شهدایی که خانواده‌شان مشخص است و برای تشییع‌شان می‌آیند مظلومیت و غربت بیشتری دارند. «ما بری تشییع آن‌ها آمدیم تا از غربت آن‌ها کم کنیم.»

کاروان‌های حامل ۱۱۰ شهید گمنام یا فواصل ۱۰ متری در خیابان انقلاب ایستاده‌اند تا همه مردم بتوانند آزادانه در کنار تابوت شهدا حضور یابند. با این حال برخی از افراد جلو نمی‌روند و از دور چشم به کاروان‌ شهدا دوخته و بی‌صدا اشک می‌ریزند.

برخی از جوانان کفن پوش در مراسم تشییع پیکر شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس حضور یافتند. آنها که خود را نماینده شهدای فاطمیون معرفی کردند، می‌گویند که «ما برای اسلام در هر جای دنیا آماده مبارزه با ظالم هستیم.»

در کنار آنها جوانان با لباس‌های نیروهای حماس حضور دارند. هر یک از آنها موشکی نمادین در دست دارند که روی آن مکانی که قرار است موشک فرود بیاید، حک شده است. برخی از حاضران هم عکس حاج قاسم توزیع می‌کنند و به یاد شهدای مقاومت اشک می‌ریزند.

 

بخشی از اجرای سرود گروه شمیم یاس

گروه سرود «شمیم یاس» هم در این مراسم سرودی درباره رشادت‌های شهدا خواند و با اجرای برنامه آنها جمعی از جوانان فریاد «مرگ بر آمریکا» سر دادند. علی و محمدامین دو کودکی بودند که در این مراسم شرکت کردند. مادرشان می‌گوید: «بچه‌های من دوران جنگ نبودند. آن‌ها را اینجا آوردم تا از این طریق با فرهنگ شهادت آشنا شوند.»

پس از آن فرمانده کل سپاه پاسداران سردار حسین سلامی در مراسم حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه شهادت مظهر جاودانگی یک ملت است و بدون شهادت هیچ ملتی پایدار نمی‌ماند، گفت: امروز ملت ایران می‌درخشد و تکیه‌گاه مطمئنی برای جهان اسلام، جهان مظلومان و مستضعفان است.

پس از آن هم پیکر شهدا از دانشگاه تهران به سمت معراج شهدا تشییع شد و در این مسیر به ویژه تا چهارراه ولیعصر موکب‌هایی راه‌اندازی شده بود. مردم در کنار ماشین حامل پیکر شهدا حضور یافته و تسبیح و برخی دیگر از وسایل خود را به سربازان کنار پیکر شهدا می‌دادند تا آن را تبرک کنند.

دیدگاه تان را بنویسید